Известие

Collapse
No announcement yet.

Алтернатор от алфа 145/146 боксер на алфа 33

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Отзаде има ли голяма игра с буксата
    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
      Няма.
      Слагаш на силовия 8 мм кабелна обувка, а на другия 5мм и си готов.
      Най-добре е да си вземеш алтернатора с кабела от 154/6. Тогава няма такива упражнения.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Нов силов кабел с уши от двете страни и слагане на накрайник с ухо на тънкия кабел.

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
          Нов силов кабел с уши от двете страни и слагане на накрайник с ухо на тънкия кабел.

Мдааа, и аз си сложих нов, по-дебел, все пак е по-мощен алтернатора, добре е и кабела да е по-якичък.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            Мдааа, и аз си сложих нов, по-дебел, все пак е по-мощен алтернатора, добре е и кабела да е по-якичък.
            Такъв е оригиналният кабел на това динамо. Силовата клема също е подсилена.
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Такъв е оригиналният кабел на това динамо. Силовата клема също е подсилена.
              Именно. Аз даже и кабела от стартера до акумулатора съм го сменил с по-дебел. За по-сигурно. ти в мен съмняваш ли се?
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Колеги, колко кабела имате на старата букса? Аз имам зелен (тънкия) и два еднакво дебели предполагам силови ?
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Колеги, колко кабела имате на старата букса? Аз имам зелен (тънкия) и два еднакво дебели предполагам силови ?
                  Тия двата дебелите са силовите. Два са, защото старите имат по две кабелни обувки.
                  Или на тях слагаш една 8 мм или си намери оригиналния

Comment

двата червени отбелязани В+ са заедно и от алтернатора отиват на стартера и от там на акумулатора.
                    всъщност силовата линия е акумулатор-стартер-алтернатор.
                    третото кабелче отива на лампата за зареждане на таблото и служи и за първоначално възбуждане на ротора на алтернатора.
                    освен това на 33-ковия има още една букса отделно където се закача кондензатор.
                    на стартера (по точно на соленоида му) имаш пак 3 връзки. на едната е закачена шина която се вижда как влиза от соленоида към четките на стартера. на другата е всичко де що е + и 3-тата е + от контактния ключ за задействане на стартера.
                    точка

Comment

колата ми зарежда 13,7в. на празен ход. сложих един резистор 56 ома 5 вата,както писаха в предните постове.сега динамото зарежда 13,9 на празен ход и 13,6 с включени светлени.Въпроса ми е трябва ли да сменя крушката с диод и резисторче или да я оставя така.
                      alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
                      alfa 33 1.7 IE 92гд.
                      alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
                      lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

не е нужно!

ПП
                        сега гасне ли лампата на таблото за зареждането веднага.
                        Last edited by kolev; d.m.y г., 13:07.
                        точка

Comment

да веднага гасне.преди трябваше да и подам повече газ.
                          alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
                          alfa 33 1.7 IE 92гд.
                          alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
                          lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

като покараш няколко дена да ти се дозареди акумулатора пак измери. вероятно ще видиш 14,4 на празен ход
                            точка

Comment

пфф... Колев, по-лесно да сложа един резистор отколкото да сменят динамото?
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

пфф... Колев, по-лесно да сложа един резистор отколкото да сменят динамото?
                                Maй още не разбираш защо ги сменяваме.

Comment

Working...
                                X